Hyundai revine in raliuri cu i20 WRC

 

Pe langa premierele producatorilor auto si conceptele pe care acestia le prezinta cu ocazia Salonului Auto de la Paris, vestile bune vin si pentru iubitorii de motorsport in general si raliuri in particular. Daca cei de la Peugeot ne-au prezentat cu cateva saptamanii inainte detaliile tehnice ale noului Peugeot 208 R5 iata ca marea surpriza este produsa de catre cei de la Hyundai.

 

Desi zvonurile despre revenirea acestora in Campionatul Mondial de Raliuri s-au intetit in ultimii doi ani, odata cu Salonul Auto de la Paris a fost prezentat si modelul cu care coreeni vor ataca probele speciale, i20 WRC. Masina este construita pe versiunea cu 3 usi a modelului de serie i20 si marcheaza revenirea producatorului in WRC. 

Prima incercare a celor de la Hyundai de a se impune in raliuri s-a petrecut la inceputul anilor 2000 cu modelul Accent WRC dezvoltat de preparatorul englez Motor Sport Developments condus de Milton Keynes. Cea mai buna performanta la acea vreme a fost doar un modest loc 5 insa modul de abordare din prezent este complet diferit.

 

Hyundai a decis sa dezvolte noul i20 WRC in-house si sa nu mai apeleze la ajutorul altei firme de profil. Desi nu au fost prezentate inca detaliile tehnice sau planurile privind programul pe care si l-au facut cu i20 WRC, se pare ca noua masina va fi construita in Germania si s-ar putea sa ia startul la cateva etape din sezonul 2013.

La fel ca si competitorii sai care deja sunt prezenti in WRC, noul Hyundai i20 WRC va fi pus in miscare de un motor 1.6 turbo care va dezvolta aproximati 300 de cai putere iar cutia de viteze va fi una secventiala in sase trepte care va transmite puterea catre cele patru roti motrice.

One thought on “Hyundai revine in raliuri cu i20 WRC”

Comments are closed.