Juha Kankkunen record de 330km/h pe gheata

Juha Kankkunen de patru ori campion mondial in WRC, a reusit un nou record de 330.659 km/h (205.48 mph) la volanul unui Bentley Continental Supersports decapotabil, langa coasta Finlandei pe gheta marii Baltice. Kankkunen s-a aflat intr-o forma de zile mari la volanul Bentley-ului Continental Supersports de 6.0l – 12 cilindri, propulsat cu combustibil Bioetanol E85, ce dezvolta 600cp transmisi la sol printr-o tractiune integrala.

Juha a reusit astfel sa isi doboare propriul record pe gheata din 2007 (321km/h) obtinut cu Bentley Continental GT in aceasi locatie.

Ultima oara am fost foarte aproape sa ating limita de 200mph si cand am auzit de modelul Supersports am hotarat sa este timpul sa inregistrez un nou record alaturi de Bentley Boys. Viteza de 200mph a fost atinsa dupa primii 5km dupa aceea fiind doar o chestiune de mentinere a vitezei pentru zona pregatita pentru cronomentrare. Nicio masina nu se compara cu Bentley cand este pilotata la asemenea viteze, masina raspunde atat de bine la cele mai mici ajustari incat iti da incredere sa fortezi in continuare.” declara Juha Kankkunen.

Beneficind de experienta propriei sale echipe alaturi de inginerii de la Bentley, Kankkunen a reusit sa depaseasca cu bine temperaturile scazute de peste -30 grade C si rafalele de vant cu zapada transversale pe directia pistei aparute pe neasteptate. Modificarile aduse masinii au fost minime roll-cage, parasuta si pneuri Pirelli SottoZero II 275/40R20.  

 Wolfgang Dürheimer noul presedinte Bentley a declarat: “Noul record obtinut de Juha este un lucru extraordinar, un pilot al carui curaj si indemanare in conditii extreme fac din acesta un modern Bentley Boys. Vom sarbatori aceasta reusita a lui Juha printr-un model special extrem de Bentley, care va fi cel mai puternic model care a purtat sigla Bentley pana acum.

Modelul ce va fi produs in 100 de exemplare isi va face aparitia la Geneva Motor Show pe 1 martie 2011.