Latvala si Al Attiyah au participat la cursa de 24 de ore de la Nurburgring

Pilotul echipei Ford, Jari-Matti Latvala s-a bucurat de participarea la cursa de 24 de ore de la Nurburgring, ce a avut loc weekend-ul trecut, dar a intampinat probleme mecanice, in timp ce pilotul Volkswagen, Nasser Al-Attiyah a castigat la clasa sa.

Chiar daca a intampinat probleme, Latvala a obtinut timpi foarte buni in fata a 220.000 de fani aflati pe faimosul circuit german.

Pilotul finlandez a pilotat un Ford Focus RS, masina dezvoltata in colaborare cu Universitatea Cologne.A terminat cursa pe locul 117, din cele 196 de masini, avand probleme mecanice, care au necesitat o schimbare a motorului chiar inaintea noptii.

“Inainte de aceasta problema totul mergea foarte bine: dupa 4 ore cred ca eram pe locul 42 in clasamentul general si pe locul 2 in clasa noastra” a afirmat Latvala.”Din nefericire niste resturi aflate pe circuit, au patruns la motor afectand puterea acestuia. A trebuit sa schimbam motorul, iar echipa a reusit acest lucru in doar 3 ore, lucru impresionant. Dupa schimbarea motorului nu am mai avut nici o problema, a fost foarte distractiv si cu siguranta as participa din nou” a afirmat Latvala.

La sfarsitul evenimentului, echipa compusa din Latvala si 3 piloti germani, amatori, au terminat cursa de 24 de ore de la Nurburgring pe locul 6 in clasa SP4T.

Pilotul echipei Volkswagen, Nasser Al Attiyah, care a terminat pe locul 2 in cursa din Dakar, a trecut primul linia de sosire in clasa sa la volanul unui Volkswagen Scirocco. Acesta a terminat pe prima pozitie in clasa sa, reusind locul al 16-lea in clasamentul general.

“Cursa de 24 de ore a reprezentat o noua provocare pentru mine si am avut un rezultat foarte bun. Sper sa pot reveni in 2011 cu echipa Volkswagen” a afirmat Al Attiyah. “A fost putin cam rece pentru mine, dar fost o experienta fantastica”a afirmat Al Attiyah.

FOTO: flickr.com