MINI John Cooper Works WRC a fost lansat oficial

Noua echipa MINI World Rally Team a fost astazi prezentata mass mediei in cadrul evenimentului de la fabrica din Oxford. Modelul MINI John Cooper Works WRC isi va face debutul la inceputul lunii mai, odata cu Raliul Sardiniei. Desi suntem deja familiarizati cu modelul MINI S-2000, prezentarea facuta in fata presei a fost prima ocazie in care au fost dezvaluite toate detaliile. Masina prezentata a fost pregatita in specificatia de asfalt si cu kitul aerodinamic caracteristic modelelor world rally car arata fantastic.

 

David Wilcook – Directorul Tehnic al MINI WRC Team a spus : “ Intram intr-o faza cruciala a pregatirii primului raliu. Am inceput dezvoltarea modelului MINI John Cooper Works WRC devreme. A fost important sa ne asiguram ca intre dezvoltarea masinii si consctructia efectiva a acesteia exista un raport direct proportional. Scopul nostru este acela de a maximiza orice arie a performantelor posibile conform regulamentului. Primul raliu la care vom lua startul va dovedi cat de bine ne-am facut treaba. Oricum, ce pot sa va spun este ca parteneriatul pentru motor dintre MINI – Prodrive si BMW Motorsport decurge extraordinar, toata lumea a contribuit la proiect.

 

 

Cea mai mare diferenta vizuala intre modelul S-2000 si WRC este kitul aerodinamic. Eleronul spate imens prezentat ieri in forma sa finala pentru acest sezon produce o apasare de 200 kg forta, si alaturi de configuratia spoilerului fata, poate face modelul world rally car mai rapid cu cel putin 0,5 secunde / km decat in specificatia S – 2000.

 

Sunt asa de mandru de acest eleron” a continuat Wilcook. ” Pachetul aerodinamic face o diferenta fantastica fata de specificatia S 2000. Am testat de mai multe ori cu Kris Meeke acest lucru pe mai multe categorii de drumuri si rezultatul a fost mereu aceleasi, cel putin mai rapid cu 0,5 sec/ km.

 

La eveniment au fost prezenti toti oamenii importanti ai acestui proiect : David Richards ( Directorul Prodrive ) Dani Sordo si Kris Meeke ( pilotii oficiali), Ian Robertson ( membru in Consiliul de Administratie al Grupului BMW ). Toti s-au aratat extrem de optimisti pentru debutul din Italia si au asigurat presa ca vor fi cel putin 5 modele MINI WRC prezente la start.