Mini se pregateste sa participe in WRC

 

Mini si Prodrive vor anunta saptamana aceasta un program privind  participarea in World Rally Championship in sezonul 2011.

Prima masina Mini WRC, va avea la baza modelul Countryman, care se afla de cateva luni in pregatiri la sediul Prodrive din Banbury, iar motorul BMW de 1,6L turbo va echipa celebra masina britanica.

Daniel-Sordo

Testarea noii masini de raliu se va face cat mai curand iar testele vor fi foarte intense, conform spuselor directorului tehnic, David Lapworth.

“Cand vom incepe testele din programul nostru de dezvoltare a masinii de raliu, va fi foarte intens”, a firmat Lapworth. “Inca avem timp la dispozitie pentru a continua dezvoltarea si sunt bucuros unde ne aflam in prezent”.

Anumite surse au afirmat ca masina de raliu va fi lansata la Roma, chiar inainte de startul Raliului Italiei, ce se va disputa in Sardinia, in luni Mai a sezonului urmator, masina neparticipand in primele 4 runde din calendarul 2011 din WRC.

Norvegianul Mads Ostberg se pare ca va avea parte si el de teste in cadrul programului de dezvoltare, urmand ca in sezonul urmator sa se afle la volanul masinii de WRC al echipei sale private sau chiar pilotand o masina de productie a celebrului producator britanic.

Pana la momentul actual Prodrive nu a confirmat nimic oficial cu privire la colaborarea cu BMW sau Mini, dar a admis recent ca principalul obiectiv il reprezinta participarea in WRC in sezonul 2011.