Patrik Flodin castiga in P-WRC la Raliul Iordaniei 2010

Patrik Flodin a trebuit sa treaca peste o sperietura zdravana pentru a-si asigura a doua victorie de la inceputul sezonului 2010 al P-WRC . Flodin se afla la conducere cu un avans de peste doua minute cu doar doua probe speciale ramase . Cu 5 km ramasi din penultima proba , puntea spate a Subarului Imprezza a cedat si acesta a fost nevoit sa termine proba si cei 10.83 km ai ultimei speciale cu rotile spate descentrate .

Armindo Araujo, campionul in exercitiu al PWRC , a terminat Raliul Iordaniei pe locul secund, pilotand un Mitsubishi Lancer. El s-a luptat cu Flodin pentru victorie, dar dupa prima zi a raliului s-a confruntat cu probleme de setare a masinii. Realizand ca nu va putea sa se impuna in Iordania , Araujo a continuat raliul fara sa forteze cu scopul de a-si asigura locul al doilea .

Nicholai Georgiou , reprezentantul Pirelli Star Driver pentru Orientul Mijlociu in 2010, a inceput campania din PWRC cu un incurajant loc 3 , reusind sa se adapteze la comenzile Lancer-ului sau . Acesta a incheiat raliul cu un avans de aproape 1 minut in fata lui Spyros Pavlides, a carui masina a ramas fara putere pe PS 17, filtrul de aer al Imprezei sale fiind blocat cu nisip.

Clasamentul general dupa 3 etape arata astfel :

1. PRT Armindo Araujo 58
2. SWE Patrik Flodin 50
3. NOR Anders Grondal 18
4. JPN Toshi Arai 18
5. ITA Gianluca Linari 16
6. ARG Miguel Baldoni 15
7. LBN Nicholai Georgiou 15
8. ITA Fabio Frisiero 12
9. MEX Benito Guerra 12
10. CYP Spyros Pavlides 12