Petter Solberg vrea sa doboare recordul de la Pikes Peak

In aceasta vara, mai exact pe 26 iunie 2011, norvegianul Petter Solberg se va afla la startul celebrei curse de la Pikes Peak. Obiectivul pe care si-l impune Solberg este acela de a scadea sub bariera de 10 min, timp sub care niciun pilot nu a reusit pana in prezent sa coboare, recordul traseului fiind detinut de Nobuhiro ‘Monster’ Tajima cu un timp de 10:01.408s la volanul unui prototip Suzuki SX4 de 897cp.

Petter Solberg declara: “Este o cursa la care ma gandesc sa particip. Masina o vom construi noi si va avea la baza un sasiu tubular. O fac ca si hobby al meu asa va porni tot si vom vedea de acolo mai departe. Am ganduri serioase cu privire la acest nou proiect asa cum fac intotdeauna cand pornesc ceva. Dintotdeauna a fost un vis al meu sa particip la aceasta cursa si voi incerca sa cobor sub bariera de 10 min.

Sansele lui Solberg de a-si indeplini obiectivul sunt in favoarea lui deoarece in acest an un procent mult mai mare al traseului va avea asfalt fata de anii precedenti. Traseul pe care se desfasoara cursa de viteza in coasta de la Pikes Peak este alcatuita din asfalt cat si din macadam.