SAAB vine in WRC din 2013

In anii ’70 Saab catiga curse in mondialul de raliuri prin pilotul suedez Stig Blomqvist un pachet suedez perfect, in anul 2013 Saab va reveni din nou in aceasta competitie prin modelul 9-1 sau 9-2 in acest moment studiindu-se modelul care va fi mai eligibil pentru WRC.

Marca suedeza apartine in acest moment companiei olandeze Spyker al carei proprietar este magnatul rus Vladimir Antonov mare pasionat de raliuri, asa ca nu este de mirare ca pilotul ales sa piloteze pentru Saab in WRC va fi pilotul rus Evgeny Novikov.

In 2007 firma CSI (Convers Sports Initiatives) a cumparat North One Sport promotorul WRC. La prima vedere acest lucru pare lipsit de iportanta insa CSI face parte din grupul Convers Group detinut de nimeni altcineva decat acelasi Vladimir Antonov care declara: “Achizitia North One Sport facuta de CSI da startul unei noi pagini a istoriei din WRC. Echipa noastra va folosi toate resursele pe care le are la dispozitie astfel incat sa incantam fanii uneia dintre cele mai bune competitii din intreaga lume. Compania noastra isi propune sa investeasca resurse substantiale pentru a imbunatati promovarea WRC si sa aduca calitatea competitiei in acest sport la un nivel si mai mare. Din acest lucru vor beneficia atat participantii cat si spectatorii pe termen lung.”  

 

One thought on “SAAB vine in WRC din 2013”

Comments are closed.