WRC-ul se muta in Noua Zeelanda

Avand un total de 56 de echipe inscrise pentru Raliul Noii Zeelande, cu piloti din 17 tari diferite si 9 masini de World Rally Championship, a 5-a etapa din WRC se anunta a fi una foarte disputata.

Fara a surprinde pe nimeni, pilotul care conduce clasamentul este Sebastien Loeb, care va incerca repetarea victoriei din 2008, cand s-a disputat ultima data raliul Noii Zeelande.

Dar totusi aparentele pot fi inselatoare, pentru ca Ford putea obtine dubla, dar un accident a lui Jari-Matti Latvala si o pana a lui Mikko Hirvonen au condus la victoria lui Loeb.

Echipa Ford este dornica de razbunare anul acesta, avandu-i pe Hirvonen si Latvala pe pozitiile 3 si 4 la start-ul raliului, aceasta find o pozitie ideala pentru drumul dificil de macadam din Noua Zeelanda. Celelalte masini Ford care vor disputa a 5-a runda din WRC vor fi pilotate de Matthew Wilson, Henning Solberg si Federico Villagra.

Masinile Citroen pilotate de Sebastien Loeb si Dani Sordo vor fi ajutate doar de pilotul echipei Citroen Junior Team, Sebastien Ogier, Kimi Raikkonen hotarand sa nu ia parte la aceasta etapa de raliu, pentru a testa mai riguros Citroen-ul C4 WRC.

Etapa din Noua Zeelanda va fi importanta si pentru pilotii din S2000 World Rally Championship si P-WRC, avand la start un numar de 46 de masini de grupa N.

Printre cei care vor participa la grupa N, se numara pilotii locali, care vor incerca sa adune cat mai multe puncte: Kingsley Thompson, Richard Mason si Emma Gilmour care il va avea copilot pe Glenn Macneall.

In timp ce Kimi Raikkonen va fi absent, Raliul Noii Zeelande se va bucura de prezenta fostului campion din Champ Car World Series, Michel Jourdain. Mexicanul retras in 2004 din competitie, a reusit 1 pole position, 2 victorii si 9 clasari pe podium, inainte de a intra in lumea raliurilor.

FOTO: rallynz.org