Xevi Pons castiga S-WRC in Raliul Iordaniei 2010

Xevi Pons a castigat al doilea sau raliu din recent inauguratul campionat FIA Super 2000 WRC . Pilotand un Ford Fiesta S-2000 , spaniolul a trecut la conducere dupa prima parcurgere a probei Raul Iordan de vineri dimineata , apoi a reusit sa se fereasca de problemele ce puteau fi cauzate de suprafata dura de rulare .

Desi teoretic concurenta a fost una mare, la acest raliu fiind inscrise nu mai putin de noua masini S2000, practic lupta s-a dus intre Pons si Sousa , ceilalti sapte abandonand chiar din prima zi din cauza diferitelor probleme tehnice.

Cireasa de pe tort a fost excluderea din raliu a lui Sousa pentru efectuarea de reparatii la masina in afara parcului de asistenta , Pons ramanand practic singurul concurent cu sanse reale la locul 1 in Raliul Iordaniei .

Revenind datorita regulamentului SuperRally , Eyvind Brynildsen s-a clasat pe locul secund cu a sa Fabia S-2000, desi a fost nevoit sa conduca o buna parte a raliului numai cu tractiune pe doua roti . Problema de la diferentialul masinii sale putea fi rezolvata foarte usor, insa bugetul nu i-a permis inlocuirea acestuia .

Per-Gunnar Andersson a revenit dupa accidentul de vineri si s-a clasat pe ultimul loc pe podium , pilotand tot o Skoda S-2000. Pe locul patru a reusit sa termine Nasser Al-Attiyah, asta dupa ce vineri i s-a rupt cablul de acceleratie la Skoda sa.

Dupa trei etape, clasamentul arata astfel :

1. ESP Xevi Pons 50
2. SWE P-G Andersson 40
3. NOR Eyvind Brynildsen 40
4. CZE Martin Prokop 33
5. SWE Patrik Sandell 22
6. FIN Janne Tuohino 18
7. POL Michael Kosciuszko 15
8. QAT Nasser Al-Attiyah 12
9. AND Albert Llovera 10
10. PRT Bernardo Sousa 8