A patra victorie pentru Tarquini in acest sezon

Gabriele Tarquini a reusit sa se impuna in cea de-a doua cursa din Portugalia reusind astfel sa reduca din diferenta de puncte fata de primul clasat Yvan Muller in clasamentul general.

Dupa un start perfect din pole position Norbert Michelisz a reusit pe parcursul primelor trei tururi sa se mentina in fruntea plutonului, dar probabil stilul foarte agresiv adoptat si-a spus cuvantul, el abandonand in turul cu numarul 4 din motive tehnice.  Turul cu numarul 3 a fost cel mai agitat tur al cursei si totodata turul in care s-a decis practic invingatorul,  Gabriele Tarquini depasindu-l pe Alain Menu dupa ce maghiarul Norbert Michelisz a cedat rand pe rand urmaritorilor pozitia sa in cursa.

Yvan Muller a terminat pe locul 2, dupa ce a fost lasat practic de coechipierul sau Alain Menu sa il depaseasca. Rob Huff a fost cel mai rapid si de departe cel mai spectaculos pilot de la Chevrolet cat si din cursa  reusind o clasare pe ultimul loc al podiumului plecat din pozitia 18 de pe grila de start. Pozitia a patra i-a revenit elvetianului Alain Menu, urmat de Andy Priaulx, Augusto Farfus, Tom Coronel si Tiago Monteiro. Jordi Gene a abandonat din nou dupa o iesire in decor el nereusind sa incheie niciuna din cursele din acest weekend. 

Yvan Muller ramane totusi lider al clasamentului general cu 164 puncte cu toate ca a reusi t doar 2 victorii in acest sezon urmat de Gabriele Tarquini cu 149 puncte, iar pe locul trei a urcat Robert Huff cu 119 puncte. 

 foto: fiawtcc.com