Brno – Din nou Chevrolet si BMW

Ce de-a saptea runda care a avut loc duminica 1 august pe circuitul de la Brno a fost aproape repetarea scenariului de la Brands Hatch avandu-i ca protagonisti tot pe pilotii de la Chevrolet si BMW, de aceasta data insa marele perdant fiind Yvan Muller. 

Robert Huff a reusit prima sa victorie in acest sezon pentru Chevrolet fiind urmat de Gabriele Tarquini si Alain Menu, dupa ce liderul clasamentului general Yvan Muller a abandonat dupa un incident cauzat de maghiarul Norbert Michelisz. Prima cursa nu a fost lipsita de incidente Safety Car-ul facuandu-si aparitia chiar dupa primul tur  dupa ce Andy Priaulx a avut un contact  cu SEAT-uul lui Tom Coronel cauzand de asemenea incindente intre Kristian Poulsen, Fredy Barth si Jordi Gené. Priaulx, Poulsen si Barth au reusit sa continue cursa, dar pentru Gené si Coronel acest incident a insemnat sfarsitul cursei iesind in zona de pietris a circuitului.

Castigatorul primei curse Rob Huff declara la final: “In sfarsit sunt foarte fericit. Un mare rezultat pentru mine si echipa si este exact ce imi trebuia in acest moment al sezonului. Am avut o lupta frumoasa cu Tarquini inainte de Safety Car si dupa un restart foarte bun. A trebuit sa am grija de pneuri in ultimele trei tururi si totodata sa mentin distanta fata de urmaritori aveam nevoie de un weekend norocos dupa penele de cauciuc care le-am avut. Este un rezultat bun pentru toti cei implicati alaturi de echipa Chevrolet.”

Victoria in cea de-a doua cursa i-a revenit din nou lui Andy Priaulx, care se pare ca si-a facut un obicei din a se impune in cursa a doua pe parcursul weekendului. Pentru cei de la BMW victoria lui Priaulx a insemnat victoria cu numarul 50 in WTCC incepand cu anul 2005.

Este cu siguranta o zi speciala pentru BMW. Am venit aici cu o atitudine pozitiva, dar sambata ne-am chinuit cu masina care era dificil de pilotat, dar in ziua curselor am reusit sa gasim un bun echilibru. Campionatul devinde din ce in ce mai stans si mai disputat. Am avut o serie de abandonuri la inceputul sezonului , dar acum suntem din nou in lupta. Vom castiga sau vom pierde la Macau, dupa cum stim cu totii cursele de acolo sunt loterie.” declara Andy Priaulx dupa cursa.

Clasamentul general al pilotilor:

1. Yvan Muller 199 pct

2. Gabriele Tarquini 194 pct

3. Andy Priaulx 183 pct

4. Rob Huff 167 pct

5. Alain Menu 116 pct

Clasamentul general al constructorilor:

1. Chevrolet 445 pct

2. SEAT Customers Technology 405 pct

3. BMW 382 pct

Urmatoarea etapa va avea loc pe circuitul de la Oschersleben in Germania pe data de 5 septembrie.

foto: fiawtcc.com