Noul sistem de punctaj adoptat si in WTCC

Pentru a se alinia la sistemul de punctare din WRC si F1 membrii consiliului mondial al motorsportului au votat prin intermediul faxului, adoptarea noului sistem de punctaj cu aplicare imediata.

Astfel pilotii vor fi punctati dupa noul sistem inca de la prima etapa, care va avea loc chiar in acest weekend pe Autodromo International de Curitiba din Brazilia si va fi pentru a cincea oara cand circuitul de 3.7 km va gazdui o etapa din WTCC, prima avand loc in anul 2006 in fata a 34.000 de spectatori.

Daca anul trecut castigatori in cele 2 curse au fost Yvan Muller si Gabriele Tarquini ambii coechipieri in cadrul echipei Seat, in acest an lucrurile sunt putin diferite Yvan Muller alergand pentru Chevrolet, in timp ce Tarquini a ramas in continuare la Seat.

Si in acest an WTCC va continua traditia de 4 ani consecutiv de intrajutorare a oamenilor care sufera din cauza foamei in Brazilia. Promotorul campionatului KSO impreuna cu partenerul competitiei HSBC si primaria din Curitiba vor oferi, din nou ca si in anii precedenti, bilete gratis publicului in schimbul a 2 kg de mancare, anul trecut ei reusind sa stranga 43 de tone de mancare prin aceasta initiativa.