Instiintare FRAS a Clubului Sportiv Savu Racing

O serie de controverse au aparut in acest an cu ocazia Raliului Clujului, organizat de CS Savu Racing, ulterior Federatia Romana de Automobilism Sportiv suspendand la data de 31 mai 2011 licenta de organizator a CS Savu Racing pe o perioada de 2 ani. Argumente pro si contra au fost aduse din partea celor doua Parti implicate, CS Savu Racing si FRAS, insa situatia este departe de a fi clarificata. Intre timp si biroul de presa al Automobil Clubul Roman a transmis un punct de vedere privind aceasta situatie.

 

Luni, 17 octombrie 2011, am primit pe adresa redactiei un document din partea Clubului Sportiv Savu Racing, semnat de presedintele acestuia dl. Horatiu Savu, pe care vi-l redam mai jos in integralitate.

Catre,                                                                                                   
                                                                                                              

FEDERATIA ROMANA DE AUTOMOBILISM SPORTIV

 

In atentia D-lui Presedinte Ovidiu MAZILU

In atentia Consiliului Federal

Spre stiinta D-lui Secretar Federal Victor DRAGAN

           D-lui Presedinte al Comisiei Nationale de Raliuri Silviu MORARU

 

Stimati domni,

 

Prin prezenta, Clubul Sportiv SAVU RACING, cu sediul în judetul Cluj, localitatea Cluj-Napoca, str. G-ral. Eremia Grigorescu, Nr. 65, Ap. 7, avand C.I.S. CJ/A2/00157/2005, emis de Agentia Nationala pentru Sport la data de 14.06.2005, inscris in Registrul Special cu nr. 186, din data de 14.06.2005, afiliat la FRAS cu numarul de afiliere 9, reprezentat legal prin dl. Horatiu SAVU, in calitate de presedinte,

 

Dorim sa va informam pe aceasta cale ca in data de 14.07.2011 am formulat recurs la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, impotriva hotararii Comisiei de Apel nr. 1/27.06.2011 A din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, remisa catre subscrisa la data de 30.06.2011.

 

Avand in vedere acest aspect si conform articolului 27.4 din Regulamentul Disciplinar al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv aflat in vigoare care prevede ca „odata declarata o cale de atac, aceasta suspenda executarea hotararilor atacate”, va solicitam, odata cu suspendarea hotararii Comisiei de Apel, ca alcatuirea calendarului competitional 2012, sa fie facuta conform regulamentelor in vigoare, astfel incat sa luati in considerare cererea Clubului Sportiv SAVU RACING  de a organiza „Raliul Clujului” editia 2012, conform cererii 30/30.06.2011.

 

Pentru conformitate va punem la dispozitie dovada trimiterii recursului, si speta judecata anterior de catre Dvs. in cazul Girtofan la Raliul Avram Iancu din anul 2008.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Comunicat de presa Dan Girtofan
Catre            Federtia Romana de Automobilism Sportiv
In atentia     Domnului Presedinte Stefan Vasile
Spre stiinta Domnului Secretar General Dumitru Rusanescu

Stimate D-le Presedinte Stefan Vasile si D-le Secretar General Dumitru Rusanescu,

 

Prin prezenta va informez ca subsemnatul Girtofan Dan am formulat recurs impotriva Hotararii Consiliului Federal din data de 30.09.2008 la COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA SPORTIVA Avand in vedere acest aspect –  in conformitate cu Art.27(4) din Regulamentul Disciplinar FRAS, care prevede ca « odata declarata o cale de atac aceasta suspenda executarea hotararilor atacate »,   va solicit refacerea si publicarea clasamentului general incluzand si punctele obtinute de catre echipajul nr.1 la Raliul Avram Iancu Ecomax, urmand ca in cel mai scurt timp sa depun la sediul FRAS dovada recursului mai sus mentionat.

Dan GIRTOFAN
Pilot CNR
Brasov 14.10.2008

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Comunicat FRAS

FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE AUTOMOBILISM SPORTIV
Comunicat nr. 62 din 15 octombrie 2008

Urmare faptului că echipajul Dan Gîrtofan-Adrian BERGHEA a depus recurs la COMISIA NAŢIONALĂ DE DISCIPLINĂ, împotriva Hotărârii nr. 6/2008 a Consiliului Federal, clasamentele General FIA, grupa N, clasa N4 şi echipe rămân provizorii, atât pentru Raliul Avram Iancu ECOMAX, cât şi cele după 7 etape ale Campionatului Naţional de Raliuri-Dunlop 2008, până la finalizarea cauzei respective. Clasamentele provizorii sunt publicate pe www.fras.ro.



Secretariat FRAS

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

C.S. SAVU RACING

Presedinte

Dr.Dr.Med.Dent. Horatiu SAVU